Molts dels conflictes en una comunitat de veïns a Girona venen de les molèsties derivades dels sorolls i vibracions. En nombroses ocasions els comportaments incívicos són els causants d’aquests problemes, però en moltes altres, els defectes en la construcció fan que aïllar un habitatge acústicament sense comptar amb professionals sigui gairebé impossible. Durant aquestes setmanes de confinament, ho patim més que mai i, segurament, hem descobert aficions dels nostres veïns sorolloses.

El recomanable és seguir uns determinats passos que ens ajudin a solucionar aquests problemes:

El primer d’ells és analitzar d’on prové el soroll per a enfocar el problema. El següent pas seria analitzar la intensitat del soroll: Segons l’Ordenança de Sanitat Nº10-Ordenança sobre nivells sonors vigent fins al 30/11/2017, tots els elements productius de sorolls o sons han de ser condicionats perquè en l’habitatge més afectat els nivells no superin els 35 dBA de 08:00h a 22:00h i els 30 dBA de 22:00h a 08:00h.

És recomanable que s’intenti dialogar amb l’infractor (veí, local…) perquè prengui les mesures necessàries i que les molèsties no impedeixin una convivència agradable i en pau. En cas que aquest camí no dels resultat esperats, el president de la comunitat de propietaris haurà de requerir a qui realitzi aquestes activitats sonores, el cessament de les mateixes abans de prendre mesures administratives o judicials.

Si per contra és un problema de construcció, el més recomanable serà sol·licitar un aïllament acústic de la llar per a mitigar els sons que afectin el nostre descans i a la sensació de confort que sentim a la nostra casa. El principal en aquests casos és mesurar el nivell de soroll, per a optar per unes solucions o unes altres: Reforçar l’aïllament de parets, sòls, sostres… o fins i tot les finestres.

A Massich, comptem a més amb els millors aïllants naturals que ofereixen serveis de qualitat deixant que el nostre habitatge de Girona transpiri i sense cap mena de substàncies o additius que puguin resultar nocius per a la nostra salut. Si tens algun problema acústic en la teva llar o lloc de treball, estarem encantats d’assessorar-te per a oferir-te la millor solució.