Si estàs cansat d’escoltar les veus dels teus veïns, els sorolls de les carreteres i tots els altres sons que envolten la teva llar, hauries de plantejar-te un aïllament acústic que et permeti descansar i gaudir del teu temps.

Una vegada presa la decisió d’insonoritzar l’habitatge, haurem d’analitzar el problema i prendre la següent decisió: Aïllar per parts o realitzar una insonorització integral. Si el nostre problema ve d’un determinat lloc (veus, televisió, aparells electrònics…) podrem localitzar adequadament la font sonora aèria i posar-li solució insonoritzant aquesta part.

Tot i així hem de ser conscients que en moltes ocasions serà necessària una insonorització integral per a evitar els ponts acústics que impedeixen aïllar sorolls d’impacte. Si el soroll és d’un veí en particular, es podria instal·lar una solera dessolidaritzada. Si per contra el soroll el protagonitzen diversos veïns, s’hauria de realitzar una obra més minuciosa per a poder aïllar murs, envans, sostres, finestres…

Altres aspectes importants a tenir en compte si realitzarem algun aïllament acústic en la nostra llar o empresa són:

  • Ponts acústics: Hem d’eliminar-nos tots si volem aconseguir els resultats desitjats. Si optem per l’aïllament per parts, aconseguirem reduir la transmissió de sorolls aeris, però no evitarem els d’impacte que poden causar-nos grans molèsties en la nostra vida quotidiana.
  • Llei de masses: Si col·loquem murs massissos de gran densitat, aconseguirem aïllar sorolls veïnals si l’obra és nova. Aquesta llei de masses ens ofereix major aïllament com més gran sigui la densitat del material.
  • Material fonoabsorbent: Amb un material porós o fibrós aconseguirem reduir els sorolls ja que mitjançant el fregament molecular converteix l’energia del soroll en calor.

Això són algunes de les coses que hem de tenir en compte en realitzar un aïllament acústic en la nostra llar. Per a més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-te perquè gaudis de la teva llar sense cap soroll molest o desagradable.