Si tenim una casa amb una habitació o una zona amb golfes, segur que és una pena no poder gaudir-la per la calor a l’estiu i pel fred a l’hivern. Per això, és important aïllar aquests espais per a poder aprofitar-los. No oblidem que són zones amb unes característiques especials i que necessiten una atenció especialitzada per a garantir la seva essència acollidora.

La teulada

És una de les parts més exposades ja que suporten el vent i la pluja. Tot i que a Girona no patim nevades fortes, haurem d’impermeabilitzar bé. Si és un aïllament amb la casa ja construïda i amb la teulada en bones condicions, l’obra es realitzarà per l’interior. Per contra, caldrà optar per aïllar-ho per l’exterior.

El sòl

Per a frenar els problemes tèrmics i acústics entre les plantes de la casa és important aïllar aquesta part. Alguns dels materials adequats per a aïllar aquesta zona serien la llana de roca mitjançant insuflat quan no es pot entrar en la golfa perquè l’espai és massa petit o boletes de poliestirè quan la falta d’altura no permeti elevar el sòl amb rastreles i col·locar l’aïllant entre ells. Tot dependrà de l’accessibilitat i de l’ús de la golfa.

Finestres

Són un element clau per a oferir boniques vistes, llum i ventilació. És important col·locar finestres amb doble vidre aïllant. Però a més, caldrà triar entre diferents graus de resistència al sol i també al soroll. També és recomanable col·locar una persiana exterior per a evitar sobreescalfaments.

Aquestes són algunes de les coses a tenir en compte per a poder tenir la golfa preparada per a aquest hivern. Massich t’animem a triar materials naturals ja que són perfectes per a aconseguir aïllaments de qualitat cuidant el medi ambient. T’esperem per a ajudar-te amb el teu problema d’aïllament tèrmic o acústic.