Al maig de 2019, l’equip de Fakolith va finalitzar amb èxit el projecte oficial d’I+D+i “FDA & EU FoodGrade Coatings”. Aquest innovador projecte ha tingut com a fita el desenvolupament de la primera gamma de pintures i vernissos aptes per al contacte directe amb aliments i begudes, que compleix simultàniament amb els 2 reglaments marc, de referència a nivell global, per a contacte alimentari, el Reglament europeu EU 10/2011 (i la seva recent modificació EU 2018/213 que afecta a vernissos i pintures) i la Regulació Federal Americana FDA 21 CFR 175.300.

Descobreix llegint aquest post el valor afegit d’aquesta innovadora gamma, així com l’avanç de les 2 primeres novetats disruptivas que estan ja en fase de llançament…

Seguretat alimentària en la seva màxima exigència

El desenvolupament de pintures i vernissos amb doble certificació FDA i EU ha representat un gran esforç innovador per al nostre departament d’I+D+i. Totes dues regulacions difereixen en la seva concepció, avaluació de matèries primeres i criteris d’assaig, per la qual cosa complir totes dues simultàniament, de partida aporta als nostres clients la major garantia possible en matèria de seguretat i higiene alimentària en productes per a contacte directe i indirecte amb aliments.

El valor afegit de la doble certificació

Aquesta gamma proporciona als nostres clients altres avantatges evidents:

  • Amplia i millora l’accés al mercat global, tant des de l’EU cap a US com viceversa, així com a altres països on totes dues normes són un marc de referència o exigència.
  • Facilita les auditories i inspeccions nacionals i internacionals de seguretat i qualitat alimentària, ISO, IFS, BRC, etc.
  • Simplifica els procediments per al manteniment d’equips i instal·lacions, reduint referències, gestió documental, estocs, compliment de regulacions.
  • Millora el APPCC de qualsevol empresa usuària en cobrir àmpliament el punt crític de disponibilitat de certificacions, declaració de conformitat alimentària, assajos, etc.