Amb l’enrenou del dia a dia, no som conscients dels aparells que gasten gairebé tota l’energia de la nostra llar fins i tot estant apagats. Per a poder controlar-ho, hem recopilat alguns dels elements que eleven la factura del servei elèctric a la nostra casa:

L’ordinador de taula

Un dels aparells domèstics que més consumeix estant fins i tot en espera. Si no ho utilitzarem, és recomanable deixar-ho en “stand by”.

Videojocs

La nostra videoconsola pot arribar a consumir 4Wh sense comptar amb el monitor. Si la mantenim endollada, també pot arribar a gastar 1Wh.

Cafetera elèctrica

Les màquines de cafè poden arribar a consumir 5Wh. A més, no és recomanable deixar-les posades entre el cafè de demà i el de la tarda ja que pot suposar 1W cada hora.

Televisió

Una de les fonts de despesa més importants. Si és de plasma, la despesa pot arribar a triplicar-se en comparació amb les de LCD.

Telèfon fix sense fil i mòbil

El mòbil és un bàsic en qualsevol casa, però hem de deixar-lo el temps just carregant ja que sinó gastarà innecessàriament.

Pel que fa als telèfons fixos, hem de tenir en compte que els models amb contestador gasten entorn a uns 3Wh.

Routers, mòdems i altaveus

Solem tenir-los sempre encesos i en estar rebent senyal en tot moment, poden suposar una despesa important de la nostra factura. A les nits o quan no estiguem a casa, més ben apagats.

Per a poder reduir la factura energètica de la nostra casa, hem de ser conscients de la importància que té un consum responsable i prendre les mesures oportunes perquè els aparells estiguin encesos el mínim i necessari. A més, des de Rafael Aislamientos et recomanem realitzar una revisió de l’aïllament de la teva llar perquè consumeixis el just i l’estalvi en consum energètic es noti en les teves factures.