Com ja sabem, aïllar correctament la nostra llar ens evitarà pèrdues de temperatura i podrem estalviar energia. Quan parlem d’aïllament, ens vénen al cap diferents materials que podem emprar en la nostra llar. Però moltes vegades no som conscients de la importància d’instal·lar un bon aïllament tèrmic en parets, sostres i sòls per a poder beneficiar-nos d’uns estalvis energètics de fins a un 35% en la despesa de la calefacció.

Per a ser un material de qualitat, ha d’oferir:

  • Una alta resistència al foc per a donar major seguretat a la teva casa.
  • Alta resistència a la calor, per a afavorir l’estada en la teva llar d’estiu.
  • Posseir fibres amortidores que absorbeixi el soroll aconseguint així un bon aïllament acústic.
  • Baixa conductivitat i alta resistència tèrmica.

Per a determinar amb major exactitud la qualitat d’un material aïllant, hem de diferenciar entre l’aïllament extern i l’intern de la nostra llar.

Aïllament tèrmic exterior: Se sol emprar poliestirè extruit (únic aïllant capaç de mullar-se sense perdre les seves propietats) o llanes minerals i escumes que es fixen a la paret. Un dels principals avantatges d’aquest aïllament és que corregeix fàcilment els ponts tèrmics.

Aïllament tèrmic interior: Aquesta opció és molt més econòmica que l’anterior. A més, es pot realitzar en un sol dia evitant obres llargues i molestes. El nostre material estrella per a aquesta mena d’aïllaments és la llana mineral, que s’elabora amb materials naturals i atorga les millors qualitats d’aïllament tèrmic i acústic que existeixen.

Aquestes són algunes de les recomanacions que et suggerim, però com cada cas és únic, posa’t en contacte amb nosaltres per a poder identificar quines pèrdues d’energia té la teva casa. T’atendrem personalment per a recomanar-te la solució d’aïllament que millor s’adapti a les teves necessitats.