Cada vegada escoltem més el concepte d’habitatge passiu, però en què consisteixen en realitat les passivhaus? Són un tipus d’habitatge creat per a mantenir les condicions atmosfèriques ideals en el seu interior aconseguint un estalvi energètic que oscil·la entre el 70% i el 90%.

Han de comptar amb un aïllament tèrmic òptim en les seves parets exteriors, evitar els ponts tèrmics i comptar amb finestres i portes d’altes prestacions.

Avui et volem explicar quins aspectes has de tenir en compte:

  • Aïllament: Hi ha diverses maneres d’aconseguir l’aïllament tèrmic i acústic que exigeixen aquests habitatges. Es poden engrossir les parets si és una doble fulla, o també podem utilitzar aïllament per la part exterior del maó. És de vital importància aconseguir la continuïtat en tota l’envolupant de l’aïllament, per això entre la façana i el forjat es poden col·locar materials especials.
  • Estanquitat: És a dir, la capacitat que té l’habitatge d’evitar que entrin partícules (ja sigui aigua, aire, pols…) externes a l’interior. Per a aconseguir-ho, es necessita un seguiment exhaustiu durant l’obra. Hi ha diverses maneres d’aconseguir-ho, a través de làmines i cintes especials estanques al pas d’aire o bé a través de materials que es considerin estancs al pas d’aire com el guix o les pintures estanques a l’aire.
  • Fusteries: En aquest cas han de tenir valors de transmitància tèrmica molt baixos.
  • Sistema de ventilació: Un dels aspectes més importants d’una passivhaus és que es pot arribar a calefactar l’habitatge amb el sistema de ventilació. Aquest sistema permet renovar l’aire en l’habitatge sense perdre l’energia en el procés i assegura una gran qualitat d’aire interior.

Aquests són alguns dels aspectes importants que hem de tenir en compte quan parlem d’habitatges passius. Si t’agradaria saber més sobre l’aïllament que necessiten, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

T’ajudarem a aconseguir la passivhaus dels teus somnis a Girona!