Com hem pogut comprovar aquestes setmanes, es va acostant el fred i hem de preparar les nostres cases perquè la calor i l’estalvi siguin els protagonistes de la nostra llar. Per a mantenir la temperatura, fem un excessiu ús de la calefacció, fet que acaba convertint-se en un de les despeses més importants de l’any.

És imprescindible fer un ús eficient de l’energia per a controlar la factura. Per a això, hem de triar la calefacció que millor s’adapti a les necessitats de cada família. El principal per a notar aquest estalvi és tenir en compte diferents factors: la zona de l’habitatge, el seu aïllament, nombre de persones que componen la família i quant temps fan ús i gaudi d’aquesta.

Com ja hem pogut llegir en altres entrades, un dels punts claus per a estalviar energia és l’aïllament de l’habitatge, ja que si és de qualitat pot suposar fins a un 30% d’energia i una reducció considerable en les emissions de CO₂ al medi ambient.

En definitiva per a notar el canvi en la factura energètica de la nostra llar haurem:

  • Reforçar l’aïllament tèrmic de les parets, sòls o sostres per a reduir les filtracions d’aire
  • Comprovar que no existeixen fugides d’energia en finestres o portes ja que són les principals causes de pèrdua de calor en les llars
  • Col·locar catifes per a reduir la pèrdua de calor en els sòls
  • Ventilar bé la casa per a evitar l’acumulació de gasos i humitats (aproximadament 10 minuts)
  • No utilitzar els radiadors per a assecar la roba humida ni tenir-los tapats ja que incrementa el consum i la pèrdua de calor.

Si creus que no compleixes tots aquests requisits i que hauries de fer una revisió de l’aïllament de la teva llar, posa’t en contacte amb nosaltres i trobarem la solució que millor s’adapti a la calor de la teva casa.